Ручка скальпеля велика, довжина 13 см, підходить до ліз №18,19,20,21,22,23,24,25,34,36
Доставка
Оплата
Характеристики
Опис
Скальпель Ручки все виготовлено вищого сорту нержавіючої сталі і випускаються в різних виконань, щоб задовольнити потреби будь-якого практикуючого.
Скальпель, або хірургічний ніж (від лат. scalpellum — ножичок) — медичний інструмент, використовуваний для розсічення м'яких тканин. По конструкції і призначенню розрізняють безліч типів скальпелів.
- Призначені для розсічення м'яких тканин при всіх видах хірургічних втручань;
- Форма лез відповідає міжнародному стандарту (розміри 10 – 24);
- Хірургічна сталь, використовувана для виготовлення лез торгової марки, відповідає вимогам BS 2982, не викликає жодних побічних ефектів на організм людини і володіє біологічною сумісністю. Твердість лез становить понад 800HV10. Гострота (кут заточування і якість полірування) ріжучої кромки стабільна по всій довжині;
- Скальпелі виконані з урахуванням всіх вимог ергономіки. У процесі використання скальпель є безпосереднім продовженням руки хірурга і забезпечує точну реалізацію запланованого розрізу. Ручка скальпеля , а саме шийка ручки має ребристу поверхню і забезпечена анатомічним упором для забезпечення зручної і надійної фіксації інструменту пальцями хірурга.
- Індивідуальна упаковка виготовлена з алюмінієвого композитного матеріалу PET/AL/PE товщиною 0,08 мм повністю запобігає проникненню кисню, а також наявність антикорозійного папери в пакувальному пакеті повністю виключає виникнення корозійних процесів. Лезо скальпеля забезпечений захисним пластиковим ковпачком. Упаковка запечатана шляхом термосклеивания;
- Стерилізоване гамма-випромінюванням;
- Термін зберігання 5 року;
- Стандарти, відповідність з якими, виробляються скальпелі та леза CERTUS: BS2982, 1992, EN 27740;1992, EN 46002, EN 552.
Стерилізація хірургічного інструментарію здійснюється кип'ятінням, автоклавуванням і антисептичними речовинами. Нережущие інструменти стерилізують кип'ятінням у 1-2% розчині гідрокарбонату натрію, який перешкоджає окисненню металу і підвищує температуру кипіння. Можна кип'ятити інструменти в дистильованій воді. Інструменти, вимиті щіткою з милом і висушені після попередньої операції, опускають у воду на сітці в спеціальні металеві посудини — стерилізатори, розміри яких варіюють в залежності від кількості та розміру інструментів. Час кип'ятіння інструментів — 30 хв. Якщо інструменти раніше використовували при гнійної операції, а особливо, якщо відбулося їх забруднення анаеробними мікробами або синьогнійною паличкою, час кип'ятіння збільшується до 45 хв. або навіть їх кип'ятять триразово за 60 хв. зі зміною води. Такі інструменти перед кип'ятінням на кілька годин занурюють у насичений розчин борної кислоти (при забрудненні синьогнійною паличкою) або в розчин лізоформ. Кип'ятіння інструментів, призначених для «чистих» і для гнійних операцій, виробляють в окремих стерилізаторах. Інструменти можна стерилізувати укладеними в бікси або загорненими в простирадла в автоклаві протягом 30 хв. при тиску 2 am. Застосовують також суховоздушную стерилізацію в сушильних шафах при t° 180— 200° протягом 40 хв. В екстрених випадках допускається стерилізація інструментів обжиганием. Уклавши в металевий лоток, їх обливають спиртом, який підпалюють. Але від такої стерилізації інструменти псуються, так і метод не є надійним.
Ріжучі інструменти при кип'ятінні у воді тупляться, тому їх стерилізують холодним способом. Після миття щіткою з милом їх занурюють на 2 години в 96% спирт. Спирт меншій концентрації викликає іржу.